Passagerarbåten på skärgårdssjön Runn i Dalarna!
Boka online eller på 023-650 20

Slussbruden

Slussbruden byggdes år 1964 i Tyskland på uppdrag av Tyska Bundesbahn för att gå i skärgårdstrafik. Efter några år i Tyskland köptes hon av ett Holländskt rederi och gick i trafik där några år innan hon kom till Sverige och fick hemmahamn i Simrishamn med namnet Vitaskär.

2001 köpte Rederi AB Runn Vitaskär och hon fick namnet Slussbruden. Slussbruden är den största båt volymmässigt som trafikerat Runn.

Hon har ett djupgående på 1,20 m och är därför perfekt för trafik i sjön Runn som är en ganska grund sjö. Längd från för till akter är 20,94 m och hennes bredd är 5,21 m. Slussbruden får ta 95 passagerare ombord och det finns sittplatser i båten för upp till 72 personer.

Det sitter 10 fasta bord med vardera 6 platser vid varje bord, där finns två lösa bord som går att plocka bort för att tex göra mer plats för musiker eller vid baren.

Så här kan det se ut vid en charter.
Vi erbjuder olika arrangemang när det gäller smyckning. Exempelvis ska borden kunna dukas med vita linnedukar, blommor som matchar brudens brudbukett, lövning mm.
Detta gör vi upp vid beställningen.